ESLUn ansiomerkit

Kun seurasi täyttää vuosia tai seurassasi ei ole omaa ansiomerkkijärjestelmää niin voit käyttää ESLUn ansiomerkkijärjestelmää. Ansiomerkeillä voitte muistaa ja kiittää ahkeria toimijoitanne.

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n ansiomerkkisäännöt hyväksytty hallituksen kokouksessa 31.3.2004.

Myöntäminen

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n ansiomerkkejä ja huomionosoituksia voidaan myöntää henkilöille ja yhteisöille, jotka ovat edistäneet eteläsuomalaista liikunta- ja urheilutoimintaa. Ansiomerkkien myöntämisestä päättää Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n hallitus. Ansiomerkkien luovutushinnoista päättää hallitus.

Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n ansiomerkit

    • Pienoislippu (standaari)
    • Kultainen ansiomerkki
    • Hopeinen ansiomerkki
    • Pronssinen ansiomerkki

Pienoislippu (pöytästandaari)

Pienoislippu voidaan myöntää kotimaiselle tai ulkomaalaiselle henkilölle sekä yhteisölle erittäin ansiokkaasta yhteistyöstä Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n kanssa.

Kultainen ansiomerkki

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle vähintään 15 vuotta kestäneestä ansiokkaasta seura- tai aluetoiminnasta liikunnan ja urheilun hyväksi ESLUn toiminta-alueella.

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää eteläsuomalaiselle urheilijalle tai valmentajalle, joka voittaa olympiakullan, yleisen sarjan maailmanmestaruuden tai saavuttaa vastaavan menestyksen vammaisurheilussa. Lisäksi kultainen ansiomerkki voidaan myöntää erittäin merkittävästä ansiosta liikuntakulttuurin hyväksi myös muulle henkilölle.

Hopeinen ansiomerkki

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle vähintään 10 vuotta kestäneestä seura- tai aluetoiminnasta liikunnan ja urheilun hyväksi ESLUn toiminta-alueella.

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää eteläsuomalaiselle urheilijalle tai valmentajalle, joka voittaa olympiamitalin, yleisen sarjan maailmanmestaruusmitalin tai saavuttaa vastaavan menestyksen vammaisurheilussa.

Pronssinen ansiomerkki

Pronssinen ansiomerkki voidaan myöntää vähintään 5 vuotta kestäneestä seura- tai aluetoiminnasta liikunnan ja urheilun hyväksi ESLUn toiminta-alueella.

Pronssinen ansiomerkki voidaan myöntää eteläsuomalaiselle urheilijalle tai valmentajalle, joka voittaa Euroopan mestaruusmitalin tai Suomen mestaruuden yleisessä sarjassa tai saavuttaa vastaavan menestyksen vammaisurheilussa.

Merkkien anominen

Merkit anotaan täyttämällä ansiomerkkilomake, joka löytyy tästä. Merkit myönnetään urheiluseuran, muun järjestön tai yhteisön esityksestä.

Hinnat

Pienoislippu 70 euroa
Kultainen ansiomerkki 50 euroa
Hopeinen ansiomerkki 40 euroa
Pronssinen ansiomerkki 35 euroa

Ansiomerkkitiedustelut: ESLUn toimistosta sähköpostitse tai puhelimitse 040 451 3294.