ESLUn kouluttajat

Antell Sanna

Jyväskylän yliopistossa urheilu- ja liikuntapsykologiaan erikoistunut Antell asuu Norjassa ja työskentelee tällä hetkellä lasten eräkerhossa. Aktiivinen aikidovalmentaja toimii myös vaellusoppaana, ohjaa aikuisten vaelluksia vuorilla sekä vetää lasten ja nuorten erä- ja vuoristoleirejä. ”Tunne- ja vuorovaikutustaitojen hallitseminen on avain onnistuneeseen valmentaja-valmennettava-suhteeseen. Toivon pystyväni välittämään näitä taitoja kouluttajana ja innostamaan valmentajia niiden käyttämiseen päivittäisessä valmennustoiminnassa”, toteaa muun muassa melontaa, kiipeilyä ja vaeltamista harrastava Antell. Antell on kouluttautunut myös akupunktiohoitajaksi ja on suunnistuksessa tason 3 valmentaja.

Haikarainen Timo

Haikarainen, LitM, on jyväskyläläinen liikuntabiologi, personal trainer ja liikunta-alan kouluttaja. Tutkimustyötaustan ja yli 17 000 käytännön personal training -ohjaustunnin käytännön kokemuksen yhdistelmä on nostanut Haikaraisen erääksi liikunta-alan kysytyimmistä kouluttajista, luennoitsijoista ja asiantuntijoista. Hänen luennoillaan liikuntatieteen uusin tieto yhdistyy toimiviin käytännön sovellutuksiin, jotka hän käy usein läpi laajan asiakaskuntansa käytännön esimerkkien kautta. Näin koulutuksissa ja luennoilla syntyy selkeä polku teoriasta käytännön ohjaustyöhön.

Heikkilä Essi

15 vuotta koripalloa pelannut Essi Heikkilä on koulutukseltaan fysioterapeutti. Lisäksi hän on käynyt Suomen Urheilufysioterapeuttien peruskoulutuksen ja Traumaattisten vammojen kuntoutus -koulutuksen.

Nuorena jalkapalloakin pelannut Heikkilä on toiminut koripallon parissa myös huoltajan roolissa.

Huotari Kirsi

Huotari on toiminut oman toimen ohella ESLUn pienten lasten liikunnan kouluttajana vuodesta 2007. Hän on suorittanut lasten liikunnan ammattitutkinnon Vierumäen Urheiluopistolla ja Liikuntaleikkikoulu-ohjaajakoulutuksen. Lastenhoitajaksi hän valmistui 20 vuotta sitten. ”Työssäni annan lapsille joka päivä mahdollisuuden liikkua. Suunnittelen ja toteutan liikunnallista ja toiminnallista esiopetusta ryhmämme lapsille. Vuosittain kutsumme myös perheenjäsenet liikkumaan. Olemme järjestäneet isänpäiväpainit, äitienpäiväaerobicin ja suuren suosion saaneen koko päiväkodin yhteisen tapahtuman - Pihaseikkailun. Oma innostukseni, esimerkkinä oleminen ja lasten kannustus tuo liikunnan iloa lasten arkeen”, sanoo Huotari.

Lattu Liisa

Energiaa pursuava Liisa Lattu on liikunnanopettaja Suomen Urheiluopistossa Vierumäellä. Koulutukseltaan hän on terveystieteiden maisteri, TtM. ”Lattu ajattelee todella paljon oppilaitaan. Hän tarkistaa aina, että olemme ymmärtäneet kaiken. Opettajan hän antaa meille todella paljon”, kertoo eräs hänen oppilaistaan. Latun harrastuksiin kuuluvat lenkkeily, jooga sekä hyötyliikunta lasten kanssa.

Kajosaari Helena

Kajosaari on liikuntaan erikoistunut luokanopettaja. Hän on ohjannut Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutuksia jo 11 vuoden ajan ja ollut pitkään mukana järjestötyössä. Kajosaaren mielestä makeimpia liikuntanautintoja on ulkoilu - talvella lumen päällä ja kesällä vedessä. Lisäksi hän nauttii suunnattomasti työmatkaliikunnasta.

Kauravaara Kati

Kauravaara on toiminut ESLUn koulutus- ja projektitehtävissä vuodesta 1997 alkaen. Aluksi hän koulutti lasten liikunnan ohjaajia. Kun aikuisten harrasteliikunnan ohjaamiseen rakennettiin koulutusjärjestelmä ja Kuntoliikuntaliitto alkoi sitä hallinnoida, oli Kauravaara alusta asti mukana. Sittemmin hän on keskittynyt toimimaan kouluttajana pääosin aikuisten liikunnan parissa. Kauravaara on valmistunut Jyväskylän yliopistosta ensin liikuntasuunnittelu ja -hallinto pääaineenaan maisteriksi. Vuonna 2013 hän väitteli liikuntatieteiden tohtoriksi. Hänen liikuntasosiologian väitöskirjatyönsä liittyi vähäiseen liikkumiseen. Kati on suorittanut myös opettajan ammatilliset opinnot ja henkilöstöhallinnon päällikön tutkinnon. Aikaisemmalta koulutukseltaan hän on liikunnanohjaaja.

Päivätyönään hän työskentelee erikoissuunnittelijana Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKESissä. Harrastuksenaan hän juoksee, suunnistaa, ui, joogaa, retkeilee, matkustaa, lukee ja kirjoittaa. Lisäksi hän ohjaa jumppaa neljää tuntia viikossa ja toimii luottamushenkilönä Kannelmäen Voimistelijoissa. Tällä hetkellä Katin kouluttautuu pilatesohjaajaksi.

Pihlman Mika

Mika Pihlman on kokenut kouluttaja, jolla on vankka koulutustausta ja monipuolinen työhistoria. Hän on koulutukseltaan manipulatiivinen fysioterapeutti ja urheilufysioterapeutti. Ammattiosaamisen jatkuva ylläpito antaa hänelle vahvan pohjan, josta hän ammentaa tietoa ja ideoita niin työhönsä kuin koulutuksiinsa. Lisäksi hänellä on monen vuoden kokemus urheiluseuroissa toimimisesta. Hän on toiminut muun muassa FC Interin fyysisenä valmentajana ja fysioterapeuttina. Lisäksi hän on siirtynyt Taekwondon parissa harrastajasta fyysiseksi valmentajaksi. Pihlman on työskennellyt Suomen Taekwondoliiton palveluksessa vuodesta 2004 ja Suomen Kuntoliikuntaliiton pääkouluttajana vuodesta 2006.

Ruotsalainen Satu-Maria

Uusista haasteista innostuva Satu-Maria Ruotsalainen on toiminut ESLUn lasten ja nuorten liikunnan puolen kouluttajana vuodesta 2006. Lasten liikunnan parissa hän on toiminut jo 20 vuoden ajan. Yrittäjänä toimivalla Ruotsalaisella on kouluttajakokemusta muun muassa liikuntapainotteisesta päiväkodista ja iltapäiväkerhosta, kuntokeskuksista, seuroista ja järjestöistä.

Liikunnan lisäksi valokuvauksesta, sisustamisesta ja matkailusta innostunut Ruotsalainen jakaa liikunnan iloa vauvasta vaariin. Ruotsalainen on erityisliikunnanohjaaja ja
LCF Life Coach –koulutuksen käynyt elämäntapavalmentaja. Auringosta ja merestä voimaa ja energiaa saavan Ruotsalaisen mottona on Ajattele suuria, mutta nauti pienistä!

Rönkkö Eva

Eva Rönköllä on 15 vuoden kokemus liikunnanohjaajan työstä. Päivätyökseen Rönkkö toimii Eläkeläiset ry:n monikulttuurisuustyön hankekoordinaattorina ja järjestön liikuntakurssien kouluttajana. Kahden lapsen äiti on valmistunut liikunnanopettajaksi Tallinnan yliopistosta. Lisäksi hänellä on aikuispedagogiikan opintoja Hämeenlinnan ammattikorkeakoulusta.

”ESLUssa koulutan Liikuttajakoulutuksen koulutuksia. Tämän lisäksi ohjaan säännöllisesti monikulttuurista ikäihmisten voimisteluryhmää. Toimin myös Urheiluopisto Kisakeskuksen monikulttuuristen vertaisohjaajakoulutusten suunnittelijana ja kouluttajana”, sanoo monipuolisesti liikuntaa harrastava Rönkkö. Liikunnan lisäksi hänen harrastuksiin kuuluvat geokätköily, erilaiset käsityöt ja puutarhanhoito.

Tallinnassa syntynyt Rönkkö kilpaili nuorempana hiihtosuunnistuksessa. Suomessa työura alkoikin suunnistusvalmentajan roolissa. Rönkkö löysi ilon metsässä liikkumiseen uudestaan, kun oma lapsi innostui suunnistuksesta.

Salomäki Harri

Liikunnanopettajana ja erityisliikunnanohjaajana toimiva Harri Salomäki on aktiivinen liikkuja, jonka vapaa-aikaan kuuluu moottoripyöräily. Liikunnanopettajan roolin lisäksi hän toimii Terve Urheilija -kouluttajana sekä nuorten valmentajana amerikkalaisen jalkapallon parissa. ESLUlla innokas ja reipas Salomäki on toiminut kouluttajana jo useamman vuoden ajan.

Tiihonen Janka

Kuusivuotiaasta asti tanssia harrastanut Tiihonen toimii ESLUssa lastentanssin kouluttajana. Hän on koulutukseltaan erityislastentarhan opettaja. Lisäksi hänellä on taustalla useita lastentanssikursseja ja -opintoja. Päivätyönään Tiihonen toimii erityislastentarhanopettajana (reltona). ”Lastentanssin ohjaajana tulee osata heittäytyä lasten tanssiin, samanlaista heittäytymistä vaatii myös kasvatustyö. Työt vaativat aktiivisen osallistumisen - ohjaaja on mukana joka solullaan ja aistillaan. Lapsi tutustuu tanssiessaan omaan kehoonsa ja luo itsestään mahdollisemman ehjän kuvan. Lastentanssissa mielihyvän kokemus liikkeestä sekä kokemukset omasta kehosta rakentavat lapsen kehontietoisuutta ja minäkuvaa”, kertoo myös itämaista tanssia opettanut Tiihonen. ”Vanhemman rooli lapsen harrastuksissa on merkittävä sekä kannustajana että mahdollistajana”, Tiihonen toteaa.

Troberg Anna

Anna Troberg on toiminut ESLUn kouluttajana vuodesta 2000 kunto- ja terveysliikunnan sekä lasten ja nuorten liikunnan osa-alueilla. Iloinen ja positiivinen Troberg toimii fysioterapeuttina perusterveydenhuollosta, jossa asiakaskuntana ovat kaiken ikäiset ja kuntoiset kuntalaiset. Valmentajakokemusta hänellä on noin 15 vuoden ajalta ratamelonnan parista. ”Yhdistystoiminnan ja kouluttamisen lisäksi vapaa-ajanharrastukseni ovat liikunnallisia. Liikun mielellään luonnossa retkeillen maastossa, vesillä, jäällä ja lumella”, kertoo fysioterapeutti YAMK, selkäneuvoja ja kestävyyslajien ammattivalmentaja Troberg.

Vilén Päivi

ESLUlla lasten ja nuorten valmentajien ja ohjaajien kouluttajana tutuksi tullut Vilén on toiminut kouluttajana jo 25 vuotta. ”Viimeiset kuusi vuotta olen toiminut päätoimisena kouluttajana. Koulutan niin päivähoitohenkilöstöä, opettajia kuin urheilijoita ja heidän vanhempiaan valmentajien ja ohjaajien lisäksi. Toimin myös Terve Urheilija -kouluttajana”, kertoo liikunnanohjaaja ja valmentajakouluttajan erikoistumisopinnot suorittanut Vilén. Hänen harrastuksiin kuuluvat nuorten yleisurheiluvalmennus, avantouinti, laskettelu, luonnossa liikkuminen ja puutarhanhoito. Vilénin motto on "Tee täysillä se, mitä teet ja muista, että jokaiselle kurssilaiselle koulutus on ainutkertainen!"

Virkkunen Johanna 

Johanna Virkkunen on liikuntaan, äidinkieleen ja alkuopetukseen erikoistunut luokanopettaja. Tällä hetkellä hänellä on opetettavanaan oma 1. luokka. Lisäksi hän on Liikuntaleikkikouluohjaajien kouluttaja sekä Helposti Liikkeelle -koulutuksen suunnittelija ja kouluttaja. Aktiivinen Virkkunen toimii myös Kunto ja Terveys ry:n puheenjohtajana sekä lasten ja aikuisten liikuntaryhmien ohjaajana.

Virkkusen vapaa-aika kuuluu perheen kanssa liikkumiseen ja oleiluun mökillä saaristossa. Lisäksi liikunnallisen Virkkusen harrastuksiin kuuluvat niin jumppa, vesijuoksu, laskettelu kuin pyöräily.