Liikkujan Apteekki

KKI-ohjelma

Ajankohtaista apteekeille  kevät 2017

Apteekki on tehokas väylä terveytensä kannalta liian vähän liikkuvien tavoittamiseksi. Apteekki on luottamusta herättävä toimija ja apteekeilla on asiakaskontakteja vuositasolla jopa 50–60 miljoonaa.

Liikkujan Apteekki -toimintamalli kokoaa apteekit ja liikuntaa järjestävät tahot yhteen ja vahvistaa kuntien liikuntaneuvonnan ja urheiluseurojen toiminnan markkinointia merkittävästi.

Liikkujan Apteekki -hanke on KKI-ohjelman, Hengitysliiton, Suomen Apteekkariliiton sekä liikunnan aluejärjestöjen yhteistyössä rakentama toimintamalli. Hankkeen myötä on järjestetty useita seminaareja ja koulutuksia sekä starttikäyntejä lähes 20:een eteläsuomalaiseen apteekkiin. 

Apteekin starttikäynti

ESLU tarjoaa Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekeille maksuttoman "Liikkujan Apteekki startti" -käynnin, jossa esitellään toimintamalli, tasot, yhteistyökumppanit ja mahdollisuudet  tarkemmin.  Käyntiin on hyvä varata aikaa 1-1,5 tuntia. Tapaamiseen toivotaan apteekkaria sekä mahdollinen liikuntayhdyshenkilö. Apteekkikäynnistä veloitetaan ainostaan ESLUn asiantuntijan km-korvaus.

Maksutonta koulutusta apteekkien henkilökunnalle

ESLU järjestää terveysliikunnan peruskoulutusta apteekin henkilökunnalle. Tarjolla on Liikunta osana arkea -koulutus, jota on räätälöity  apteekin tarpeita ajatellen. ESLU suosittelee, että apteekista koulutetaan ainakin kaksi henkilöä. Koulutuksen apteekin henkilökunnalle kustantaa KKI-ohjelma.

Tutustu Liikkujan Apteekin materiaaleihin:Liikkujan Apteekki

  • Liikkujan Apteekki terveysliikuntaa edistämässä -raportti (pdf)
  • Kansanterveys- ja vammaisjärjestöjen vakiintuneet teemapäivät - vuosikello (pdf)
  • Löydä lääke nimelta liikuntakortti - tiskikortti (pdf)

Liikkujan Apteekki -toiminta, kuten muukin ESLUn terveysliikuntatyö perustuu UKK-instituutin terveysliikunnan suosituksiin ja Suomalaisen Lääkäreiseura Duodecimin yhteistyötahoineen laatimiin Käypähoito-suosituksiin liikunnan osalta. Tärkeä tuki ESLUn terveydenedistämistyölle on Kunnossa kaiken ikää -ohjelma.

Lisätietoa:

Merja Palkama, merja.palkama(at)eslu.fi, puh. 040 595 4195

Kuva: KKI-ohjelma/Jiri Halttunen