Syksy 2016: Liikunnan aluetiedote varhaiskasvattajille

Iloa, leikkiä ja yhdessä tekemistä! Riittävä fyysinen aktiivisuus on edellytys lasten normaalille kasvulle ja kehitykselle. Viimeisimpien liikuntasuositusten mukaan alle 8-vuotiaiden lasten päivään pitäisi sisältyä vähintään kolme tuntia liikuntaa, joka koostuisi kevyestä liikunnasta, reippaasta ulkoilusta sekä vauhdikkaasta fyysisestä aktiivisuudesta. Lue lisää täältä.

ESLU tukee lasten liikuttamista

  • Liikuntaa pienissä tiloissa -koulutuksessa opetetaan, miten helposti saatavilla olevien välineiden avulla voi liikkua yhdessä lasten kanssa. Liikkuvat lapset eivät välttämättä tarvitse salia tai kenttää. Pienissäkin tiloissa on mahdollista saada aikaan iloista, sykettä nostavaa liikettä. Seuraava koulutus järjestetään 11.10.2016, lue lisää täältä.
  • Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutus on kattava koulutuspaketti pienten lasten liikuttajille sekä uusille ohjaajille! Koulutuksen sisältö on rakennettu lasten liikunnallisen kehityksen vaiheet huomioon ottaen. Se tarjoaa suunnitelmallisen neljän vuoden liikuntaohjelman valmiine tuntimalleineen. Seuraava koulutus järjestetään 29.-30.10.2016, lisätietoja löydät täältä.
  • Lastentanssi matkalla kohti koreografiaa -koulutuksen tavoitteena on kehittää lapsen fyysistä luovuutta ja kykyä ilmaista itseään tanssin ja liikkumisen keinoin sekä saada lapsi tuntemaan tanssin iloa. Lastentanssi pohjautuu leikin, monipuolisen musiikin ja mielikuvituksen pohjalta toteutettuun liikkumiseen. Koulutus on tarkoitettu varhaiskasvattajille, kerho-ohjaajille ja alkuopetuksen opettajille. Seuraava koulutus järjestetään 2.11.2016, lue lisää täältä.
  • Nassikkapaini on luvallista kamppailua, puristamista, puristetuksi tulemista, toisen koskettamista, tasapainoilua ja koordinaation kehittämistä. Nassikkapaini on vauhdikas liikuntamuoto tytöille ja pojille ja se toimii pienissäkin tiloissa! Seuraava koulutus järjestetään 16.11.2016, lisätietoja löydät täältä.

Tutustu myös ESLUn tilauskoulutuksiin ja vanhempainiltavinkkeihin

*  *  *  *  *  *  *

Ota rohkeasti yhteyttä!

Isa Laakso, koulutusassistentti, isa.laakso(at)eslu.fi, puh. 040 450 1950
Sari Sivonen, lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä, sari.sivonen(at)eslu.fi, puh. 040 544 7771
Tarja Nieminen, nuorisopäällikkö, tarja.nieminen(at)eslu.fi, puh. 040 089 4559

Varhaiskasvattajien liikunnan aluetiedote jakaa tietoa ESLUn järjestämistä varhaiskasvattajille suunnatuista koulutuksista sekä välittää tietoa ajankohtaisista aiheista. Tiedote lähetetään sähköpostitse kaikille toiminta-alueen varhaiskasvatusyksiköille. Tilaa tiedote tästä.

ESLUsta kannattaa tykätä myös Facebookissa! Facebook-sivuillamme kerromme muun muassa ajankohtaisista koulutuksista ja tapahtumista.

Kuva: Liikunnan aluejärjestöjen kuvapankki / Tero Takalo-Eskola

 Facebook