Sporttimerkonomi-koulutus

Haluatko kehittää itseäsi? Onko haaveissasi ollut liiketalouden perustutkinto? Haluatko suorittaa tutkinnon oman työsi ohessa? Sporttimerkonomitutkinto on suunnattu urheilujärjestöjen ja -seurojen päätoimisille työntekijöille. Kyseessä on liiketalouden perustutkinto eli merkonomin tutkinto.

Sinustako seuraava sporttimerkonomi?

Urheilujärjestössä ja -seurassa toimiminen vaatii ammattitaitoa sekä määrätietoista otetta kehittää organisaation toimintaa haluttuun suuntaan. Usein pienen joukon harteilla on suuri vastuu koko toiminnasta.

Urheilujärjestöjen ja -seurojen toiminnan tarpeisiin suunnattu liiketalouden perustutkinto suoritetaan näyttötutkintona hyödyntäen jo aiemmin opittua ja työssäoppimista. Koulutuksen aluksi kartoitetaan opiskelijan oma osaaminen ja laaditaan henkilökohtaiset suunnitelmat osaamisen kehittämiselle. Koulutuksessa perehdytään muun muassa talouteen, asiakaspalveluun, myyntiin, markkinointiin ja viestintään.

Osallistujien lähtötasovaatimuksena on vakituinen työsuhde. Opiskelijalla ei voi olla aikaisempaa tutkintoa liiketalouden alalta (merkonomi, tradenomi tai KTM).

Kesto

Tutkinnon suorittaminen kestää 1,5 - 2 vuotta. Kesto vaihtelee yksilöllisesti opiskelusuunnitelman mukaisesti. Koulutus sisältää keskimäärin 15 - 20 koulutuspäivää, jotka toteutetaan kahden päivän jaksoissa. Alustavasti koulutuspäivät järjestetään pääkaupunkiseudulla.

Osallistumismaksu

Tutkintomaksu on tällä hetkellä 58 euroa. Tutkinnon suoritettuaan opiskelijalla on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä.

Ensimmäiset sporttimerkonomit

Ensimmäiset ”sporttimerkonomit” valmistuivat toukokuussa 2013 ja toinen ryhmä toukokuussa 2014. Takanaan heillä on työssäoppimisjaksoja, koulutuspäiviä ja itsenäisiä koulutehtäviä. Koulutuksen aikana opiskelijat painottivat osaamisalueitaan ja työtehtäviään, joihin kokivat itse suurimman kehitystarpeen. Tukea antoivat oma työpaikkaohjaaja, alan arvostetut kouluttajat ja opiskelukaverit.

Lue Etelätuuli-verkkolehdestä ESLUn seurapalvelusihteeri Päivi Väistön ajatuksia tutkinnosta.

Kiinnostuitko? Kysy lisää seuratoiminnan kehittäjä Kari Ekmanilta, kari.ekman(at)eslu.fi,
puh. 050 407 7119.