Sporttimerkonomi-tutkinnosta lisää osaamista urheiluseurojen ja -järjestöjen toimintaan
Golden Spiritin valmennuskoordinaattori Hanna Salo valmistui sporttimerkonomiksi keväällä 2019. Koulutus antoi hänelle muun muassa lisävalmiuksia toimia seuran myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä sekä markkinoinnissa. Salo suosittelee käytännönläheistä koulutusta lämpimästi kaikille, jotka pohtivat lisäkouluttautumista.
Painopisteenä Sporttimerkonomi-koulutuksessa on opiskeltavien asioiden käytännönläheinen soveltaminen omaan työhön ja osaamisen kehittämiseen. Tutkinnon voi suorittaa oman työn ohella ja se antaa myös jatko-opiskelukelpoisuuden.
- Mielestäni koulutuksen parasta antia oli muilta opiskelijoilta saatu vertaistuki. Koulutuksesta huomaa, että se on suunnattu liikunta-alan ihmisille. Opettajilla on käsitys ja ymmärrys seuratoiminnan arjesta ja resursseista. Tämä on ehdottomasti iso plussa. Lisäksi saimme hyviä työkaluja muun muassa markkinointiin ja budjetointiin, kertoo Salo (kuvassa).
Koulutuksen alussa kartoitetaan oppilaiden tämänhetkinen osaaminen ja ammatillinen kokemus, jonka pohjalta laaditaan jokaiselle henkilökohtainen opiskeluohjelma.
- Koulutus tuki todella paljon omaa työtä ja vein tehtävät suoraan käytäntöön. Sain lisää osaamista niin asiakaspalvelutilanteisiin kuin asiakkuuksien hoitamiseen. Opiskeluni aikana ryhdyimme muun muassa keräämään systemaattisemmin asiakaspalautetta sekä rohkeammin ja ketterämmin myös hyödyntämään saatua palautetta. Käsitys eri asiakastyypeistä auttaa minua ymmärtäminen myös heidän ennakko-odotuksiansa. Koulutuksesta hyötyi niin seurani kuin minä, kertoo Salo.
Salo kuuli ensimmäistä kertaa Sporttimerkonomi-koulutukselta toisen cheerleadingseuran jäseneltä. Positiivinen palaute koulutuksesta jäi mieleen ja jonkin ajan päästä Salo sai lisätietoa ESLUn tiedotteesta.
- Seuran palkattua minut nykyiseen toimeeni en enää innostunut ajatuksesta täysipäiväisestä opiskelijaelämästä. Mietin oppisopimuskoulutusta ja Sporttimerkonomi-tutkinto oli tähän loistava ratkaisu. Tukinnon suorittamiseen meni aikaa puolitoista vuotta, mikä kului todella nopeasti. Lähiopetuspäiviä oli noin kerran kuussa ja kaikki liittyi suoraan omaan arkityöhön. Suosittelen tutkintoa ehdottomasti myös muille. Vastuuopettajan kanssa suunnitellut painopisteet tukivat juuri oman arjen toimintoja ja opitut asiat tuli otettua omaan työhön mukaan välillä ihan huomaamatta, iloitsee Salo.
Sporttimerkonomiksi oman työn ohessa
Urheilujärjestössä ja -seurassa toimiminen vaatii ammattitaitoa sekä määrätietoista otetta kehittää organisaation toimintaa haluttuun suuntaan. Haluatko kehittää itseäsi? Onko haaveissasi ollut liiketalouden perustutkinto?
Seuraava Sporttimerkonomi-koulutus alkaa 3.12. Lue lisää koulutuksesta tästä. Hakemukset koulutukseen ilmoittautumislomakkeen kautta 2.11. mennessä.
Koulutusohjelman järjestää Markkinointi-instituutti yhteistyössä ESLUn ja Faros & Com Oy:n kanssa.
Kuvat: Golden Spirit, Hanna Salo
Minttu Koivumäki
Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija