Hyvän seuran hallinto -koulutuksesta tietoa uusille hallituksen jäsenille ja kertausta konkareille
Onko yhdistyksenne hallinto kunnossa? Tiedätkö, mistä asioista seuran hallituksen jäsenet vastaavat? Seuran hyvä hallinto noudattaa yhdistyslain periaatteita ja hyvää hallintotapaa, jotka jokaisen hallituksen jäsenen tulee tuntea.
Hyvin hoidettu seuran hallinto mahdollistaa vahvan perustoiminnan toteuttamisen jäsenten toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.
– Seuratoiminnan hallinnon osaaminen on viimevuosina kehittynyt merkittävästi ja asiat pyritään tekemään mahdollisimman hyvin ja oikein. Lisäksi seurat ovat panostaneet entistä enemmän luottamusjohdon ja vapaaehtoisten kouluttamiseen ja osaamisen lisäämiseen. Tehtävää on silti vielä paljon, koska viranomaisvalvonta on tehostunut entisestään, toimijoiden vaatimustaso esimerkiksi toiminnan laadusta on kasvanut sekä tekijöiden vaihtuvuus kiihtynyt, kun sitoutumisjaksot ovat muuttuneet entistä lyhyemmiksi, toteaa ESLun seuratoiminnan kehittäjä Kari Ekman.
Tammikuun Seura-Akatemiassa keskustellaan, mitä hyvä hallintotapa seuratoiminnassa tarkoittaa ja miten sen mukaista toimintaa voi edistää. Urheiluseuran toiminnan tarkoitus löytyy kunkin seuran omista säännöistä.
– Kestävä seuratoiminta rakentuu hyvän hallinnon kivijalalle. Kun mennään seuran sääntöjen ja yhdistyslain mukaan, elämäkin on helpompaa, toteaa Seura-Akatemian kouluttaja, Suomen Olympiakomitean järjestöpäällikkö Rainer Anttila (kuvassa).
– Illan aikana käydään läpi yhdistyslain mukaista seurahallintoa, katsotaan ajankohtaista tietosuojaa ja vähän digitaalista urheiluseuraa, lisää Anttila ja kannustaa seuroja mukaan koulutukseen.
Mukaan Hyvän seuran hallinto -koulutukseen
Hyvän seuran hallinto -koulutus on hyvä startti uusille hallituksen jäsenille sekä toimii loistavana työkaluna ja kertauksena hallituskonkareille.
Illan aikana saamme vastauksia myös siihen, miten seuran hallitus työskentelee. Kuka päättää ja miten päätöksiä tehdään? Mitkä ovat seuran luottamushenkilöiden vastuut ja velvollisuuden?
Seura-Akatemia järjestetään webinaarina keskiviikkona 20.1.2021 klo 18.00–21.00.
Tilaisuuden hinta on 60 €/osallistuja. ESLUn jäsenten kannattaa hyödyntää jäsenetua, jossa kaksi osallistujaa pääsee koulutukseen yhden hinnalla. Ilmoittaudu mukaan ESLUn tapahtumakalenterista 13.1.2021 mennessä.
Koulutuksesta saatuja palautteita:
Koulutuksen parasta antia oli perustiedon saaminen hallitukseen liittyvistä asioista, linkit lisämateriaaliin sekä mahdollisuus kysyä ammattilaiselta.
Parasta tilaisuudessa oli selkeät ohjeet ja keskustelu erilaisista tilanteista.
Mielestäni parasta oli kouluttaja ja kiinnostava aihe.
Antoisaa oli vertaistuki sekä muiden kokemukset.
Kuvat: Kuvistuskuva/Pixabay, Rainer Anttila/ kuva Olympiakomitea
Minttu Koivumäki
Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija