Valikko 6 / 2024
Seuran juhlassa palkitut ohjaajat lavalla

Nurmijärveläisessä seurassa pääsevät nuoret ääneen ja vaikuttamaan toimintaan

Nurmijärven Voimistelu ja Liikunta NuVoLi ry päätti viime syksynä panostaa nuorten osallisuuteen seuratoiminnassa. Seurassa aloitettiin Nuoret voimisteluosaajat (Nuvo) -toiminta. Omalla toiminnallaan nuoret inspiroivat toisiaan liikkumaan, ryhtymään ohjaajaksi ja tulemaan mukaan arvokkaaseen seuratyöhön.

Nuoret voimisteluosaajat (Nuvo) -toiminnan tavoitteena on osallistaa nuoret (13–20-vuotiaat) mukaan seuratoimintaan sekä saada nuorten ääni kuuluviin toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Toiminnan avulla on tarkoitus lisätä seuratoimijoiden määrää ja kasvattaa nuorista tulevaisuuden seuratoimijoita. Tärkeintä on, että nuoret pääsevät itse osallistumaan.

Seuramme hallitus otti ensiksi Nuvo-toiminnan esille ja ehdotti meille sen käynnistämistä. Päätimme tarttua tilaisuuteen, koska ideoita riitti paljon. Ajattelimme, että tämän myötä myös ääntämme saisi hyvin kuuluviin, kertovat NuVoLin hallituksen jäsenet, Nuvo-leader Pinja Kajolinna (kuvassa vas.) ja varaleader Aada Malinen (kuvassa oik.).

Nuorten osallistuminen on ollut aktiivista ja seurassa arvostetaan sitä, että he ovat kehittämässä seuraa eteenpäin. Tällä hetkellä Nuvossa on seuran ohjaajia, mutta tulevaisuudessa mahdollisesti voimistelijat pääsevät mukaan toimintaan.

Pyytäkää nuoria rohkeasti mukaan

Kajolinna ja Malinen vinkkaavat seuratoimijoita kertomaan nuorille seuratoimijoille, jos meneillään on seuran tulevien tapahtumien suunnittelua.

Kysykää nuorilta rohkeasti mielipiteitä ja kannustakaa mukaan suunnitteluun. Kannattaa myös hyvin selkeästi ilmaista, että ideoita otetaan aina vastaan ja kuunnellaan. Tällöin kynnys ehdottaa asioita on huomattavasti pienempi. Meidän seuramme puheenjohtaja Nina Koponen on ollut alusta asti hyvin avoin ideoillemme, joten sen seurauksena on voinut heittää hulluimmatkin ideat ilmoille.

NuVoLissa seuran TikTok-tilin päivittäminen on Nuvoon kuuluvien vastuulla. Nuvolaiset ovat mukana myös päivittämässä seuran Instagram-tiliä.

Nuoret ovat lähteneet innokkaasti toimintaan mukaan, toivomme silti, että yhä useampi olisi mukana ensi kaudella, Kajolinna ja Malinen toteavat ja lisäävät, että nuoret ovat olleet mielissään, kun on saanut vaikuttaa. 

Meillä seuran nuvolaiset osallistuvat aktiivisesti myös erilaisiin tapahtumiin ja tuovat seuraamme hienosti esille. He ovat myös omalta osaltaan osallistuneet uusien ohjaajien rekrytointiin kertomalla seurasta ystävilleen, ja tätä kautta olemme saaneet uusia nuoria ohjaajiksi, täydentää NuVoLin seurasihteeri Tiina Hillervo.

Seuran nuorten toiminta on huomioitu myös laajemmin. Seuran Nuvo-leader Pinja Kajolinna palkittiin Vuoden ohjaajana SVUL Uudenmaanpiirin kevätkokouksessa 25.4.2024. Lisäksi seuran puolesta palkittiin Aada Malinen vuoden ohjaajana seuran kevätnäytöksessä 28.4.2024.

Kuvakaruselli: Pinka Kajolinna, Aada Malinen sekä ryhmäkuvassa Irina Toropcina, Pinja Kajolinna, Aada Malinen sekä Diana Väisänen.
Kuvat: Ida Leino / @deluxedesiresfi

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija