Valikko 9 / 2024

Seura tutuksi: Helsingin Suunnistajat

ESLU aloitti uuden juttusarjan, jossa esitellään jäsenseurojemme toimintaa. Esittelyvuorossa Helsingin Suunnistajat.

Minkälaista toimintaa seuranne järjestää ja mille kohderyhmille?

Helsingin Suunnistajat eli HS järjestää toimintaa lapsille, nuorille, aikuisille urheilijoille ja aikuisille harrastajille. Kuntosuunnistustoiminta tavoittaa loput seuran jäsenet, kuten myös alueen seuran ulkopuoliset kuntosuunnistajat. Toimintaa on ikähaarukalla 6–100-vuotiaille.

Mistä arvosta tai vastuullisuuden osa-alueesta olette erityisen ylpeitä ja miksi?

Yhteisöllisyys on voimamme – harrastamme yhdessä toisiamme arvostaen. Toimimme avoimesti ja kestävästi – tunnemme vastuumme. Toimimme avoimesti ja laadukkaasti – opimme toisiltamme. Nämä kolme kohtaa ovat seuramme arvot ja olemme ylpeä niistä jokaisesta.

Millä keinoilla motivoitte harrastajia pysymään lajin parissa ja/tai seurassa?

Lasten toiminnan osalta pyrimme toimimaan niin, että lapset saavat kavereita ja oppivat askel askeleelta suunnistuksen alkeet. Yhteisöllisyys HS Junnuissa, nuorissa ja aikuisten valmennusryhmissä sekä harrasteryhmä Yhteislähdössä ovat tärkeitä tekijöitä. Kuntosuunnistus (Iltarastit ja Firmaliiga) ja kilpailut yhdistävät meitä kaikkia.

Millä keinoilla sitoutatte valmentajia/ohjaajia pysymään toiminnassa?

Kun valmentajilla ja ohjaajilla on vapaat kädet suunnitella toimintaa, pystyvät itse vaikuttamaan tekemiseen. Arvostamme ja kannustamme tekijöitä. Meillä on myös palkattua henkilöstöä seurassa.

Mitkä ovat mielestänne suurimmat onnistumiset (huippuhetket), jotka seuranne on saavuttanut viimevuosina?

Arvokisamenestykset (EM- ja MM-tasoilla) ja maajoukkue-edustukset. Isot ja toimivat valmennusryhmät, laadukkaat suunnitelmat ja toteutukset. Seuran yhteiset treenit ja seuramestiskisat. Vuoden suunnistusseura vuonna 2023, ja vuoden helsinkiläisseura 2021.

Seuran Tähtiseura-prosessi

Helsingin Suunnistajat on Tähtiseura:

  • Lasten ja nuorten auditoinnit vuonna 2019 ja 2022 (seuraava tulossa vuonna 2025)
  • Huippuurheilun auditointi 2019, 2022 (seuraava tulossa 2025)
  • Aikuisten auditointi 2022. (seuraava tulossa 2025)

Mitkä ovat seuranne tulevaisuuden näkymät?

Menestyvä huippu-urheiluseura, jossa suunnistajan polku / valmennustoiminta on vahvaa HS Junnu-ikäisistä aikuisiin asti. Lapsia on paljon toiminnassa mukana. Harrastetoiminta on yhtä vahvaa kuin nyt. Taloudellinen tilanne on vakaa ja meillä on vähintään kaksi täysipäiväistä ja kolme osa-aikaista työntekijää. Seuran jäseniä on noin 1 000 ja kaikille on tarjolla mielekästä tekemistä seurassa. Vapaaehtoistoiminta on mielekästä, tekijöitä on paljon joka tasoilla.

Tutustu lisää Helsingin Suunnistajiin ja ota seuran somekanavat seurantaan

Verkkosivut: https://helsinginsuunnistajat.fi/
Facebook: @Helsingin Suunnistajat
Instagram: @hsorienteering

Kuvat: Helsingin Suunnistajat


Seura tutuksi on uusi Etelätuuli-verkkolehdessä julkaistava juttusarja. Juttusarjassa ESLUn jäsenseuroilla on mahdollisuus esitellä toimintaansa ja kertoa omasta tekemisestään verkkolehden lukijoille. Seura tutuksi -juttu rakennetaan valmiiksi rakennettujen kysymysten avulla, mihin seurojen on helppo vastata. Lue lisää ja lähde mukaan toteuttamaan Seura tutuksi -juttusarjaa.