Seuratoiminnan lähtökohtana on seuran tahtotila sekä paikallinen näkökulma – kulttuuri, olosuhteet ja toimintaympäristö. Seurojen elinvoimaisuuden tukemiseksi ESLU kouluttaa, kehittää ja konsultoi seuroja vastaamaan liikunnan ja urheilun yhä vaativampiin odotuksiin.

Liikunnan ja urheilun eri toimijoiden osaamisen kehittäminen ja vuorovaikutuksen lisääminen ovat tärkeitä osia paikallistason toiminnan tukemisessa. Muiden liikunta- ja urheilutoimijoiden kanssa yhteistyössä järjestetyt tilaisuudet tarjoavat valmentajille ja seuratoimijoille luonnollisen ympäristön verkostoitumiseen sekä toimijoiden välisen yhteistyön kehittämiseen.

Tiivistä yhteistyötä tehdään muun muassa urheiluseurojen, lajiliittojen, kuntien, muiden Liikunnan aluejärjestöjen, Olympiakomitean, Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian (URHEA) sekä Suomen Valmentajien kanssa.

Neuvontapalvelut

ESLUn neuvontapalvelut tarjoavat neuvontaa muun muassa taloushallintoon, varainhankintaan, seurakehitystyöhön ja lainsäädäntöön liittyvissä kysymyksissä.

Tukitoimet seurojen hallintoon ja valmennukseen

Seuratoimijat tarvitsevat tarpeisiinsa sopivia, räätälöityjä koulutuksia ja tukipalveluja. ESLU tarjoaa seuratoiminnan ajankohtaiskoulutusta, seminaareja ja klubitoimintaa, jotka tarjoavat konkreettisia työvälineitä ja malleja seuratoiminnan kehitystyöhön.

Valmentaja- ja ohjaajakoulutuksista tarjoamme ensimmäisen tason valtakunnallista valmentaja- ja ohjaajakoulutusta (VOK-1), Terve urheilija -koulutuksia sekä VOK-1-kokonaisuutta tukevia teemakoulutuksia.