ESLU ja muut Liikunnan aluejärjestöt tukevat kaupunkeja/kuntia toteuttamaan Seurafoorumeita. Seurafoorumeissa kaupungin/kunnan liikuntaväki ja seuratoimijat voivat kohdata toisiaan ja käsitellä yhdessä ajankohtaisia aiheita. Tarkoituksena on kehittää paikallista liikunta- ja urheiluelämää avoimessa vuoropuhelussa.
Seurafoorumeissa tavoitteena on paikallisen liikunta- ja urheilukulttuurin vahvistaminen, yhteistyön lisääminen ja kehittäminen, tiedon jakaminen sekä toiminta- ja vaikuttamismahdollisuuksien kehittäminen.
ESLU voi tukea kaupunkia/kuntaa mm. toiminnan käynnistämisessä ja organisoimisessa sekä toimia asiantuntijakumppanina tilaisuuksien sisällöissä. Seurafoorumeille rakennetaan yhteistyössä toimintatavat ja pelisäännöt, mitkä räätälöidään aina kaupunki-/kuntakohtaisesti. Seurafoorumi kokoontuu säännöllisesti – vähintään vuosittain ja se on seuroille maksuton tilaisuus.
Seurafoorumikulttuurin käynnistäminen ja vakiinnuttaminen
- Toiminnan aloittaminen
- Yhteinen linjaus yhteistyölle ja pelisääntöjen luominen
- Kaupungin/kunnan ja seurojen tarpeiden kartoitus
- Käytännön tuki tilaisuuden järjestelyissä
- Asiantuntijuutta sisältöihin
- Toiminnan vakiinnuttaminen ja seuranta
Seuran ja kunnan välisen yhteistyön kehittäminen
- Liikuntakulttuurin aseman vahvistaminen paikallisesti
- Liikuntakulttuurin yleissuunnittelu
- Yhteiset toiminnat ja suunnittelu tehostuu
- Vuorovaikutus ja kumppanuudet liikuntaseurojen ja kaupungin/kunnan välillä
Harrastamisen Suomen mallin -työpaja kunnille
Harrastamisen Suomen mallin -työpaja on innovatiivinen kokoontuminen, joka tuo yhteen kunnan koulujen, nuorisotoimen, liikuntatoimen ja vapaa-ajantoimien edustajat sekä harrastustoiminnan järjestäjät. Tavoitteenamme on luoda harrastustoiminnalle vahvempi ja tehokkaampi pohja paikkakunnallasi.
Nykytilan kartoitus antaa hyvän lähtökohdan työpajassa keskityttäviin sisältöihin. Avaa Liikunnan aluejärjestöjen HSM-nykytilan kartoitus kunnille. (PDF-tiedosto ladattavissa sivun alaosasta.)
Tämä työpaja tarjoaa mahdollisuuden:
- Toimia Harrastamisen Suomen mallin (HSM) johtamisen tukena
- Auttaa muodostamaan kokonaiskuva paikkakunnan nykyisestä harrastustoiminnasta.
- Kehittää yhteistyötä eri toimijoiden välillä.
Työpajassa liikunnan aluejärjestön asiantuntijan johdolla:
- Luomme yhteisen näkemyksen paikkakunnan harrastustoiminnan nykytilanteesta.
- Sovimme eri tahojen rooleista ja työnjaosta.
- Ratkaisemme yhdessä ohjaajahankintaan liittyviä haasteita.
- Tehostamme toiminnastamme tiedottamista ja markkinointia.
Harrastamisen Suomen mallin -työpaja koostuu 1-3 tapaamisesta, joiden tuloksena syntyy kestävä toimintatapa, jolla voimme jatkuvasti kehittää paikkakunnan lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Yhdessä voimme saavuttaa enemmän ja tehdä harrastustoiminnasta houkuttelevampaa ja saavutettavampaa kaikille lapsille ja nuorille. Lähde mukaan ja ota ensimmäinen askel kohti vahvempaa ja yhtenäisempää harrastustoimintaa paikkakunnallasi!