Valikko 7 / 2023
Iloitsevat lapset urheilukentän laidalla

Nyt on hyvä aika ilmoittautua ESLUn syksyn koulutuksiin

Oletko jo ehtinyt kurkkaamaan syksyn koulutuksiamme? Liikunnan ja urheilun eri toimijoiden osaamisen kehittäminen on yksi ESLUn päätavoitteista. Asiantuntemusta ja koulutusta on tarjolla niin seuran hallinnon puolelle kuin ohjaajille ja valmentajille. Tule mukaamme kehittymään ja kouluttautumaan.

Seurojen elinvoimaisuuden tukemiseksi ESLU kouluttaa, kehittää ja sparraa seuroja vastaamaan liikunnan ja urheilun yhä vaativampiin odotuksiin. Koulutuksemme tarjoavat konkreettisia työvälineitä ja malleja seuratoimintaan sekä luontevan ympäristön seuratoimijoiden verkostoitumiselle yli laji- ja seurarajojen.

Koulutusta seurojen hallintoon

Erilaisista ajankohtaiskoulutuksista ja verkostoista seuratoimijat saavat konkreettisia työvälineitä ja malleja seuratoiminnan kehitystyöhön. Parasta antia usein ovat myös keskustelut kollegoiden kanssa. Tässä muutamia nostoa alkusyksyn avoimista koulutuksista:

Seura työnantaja -koulutuksessa (15.8) käydään läpi työsuhteen elinkaaren hallintaan liittyviä oikeuksia ja velvollisuuksia sekä keskitytään työoikeuden ajankohtaisiin teemoihin. Tilaisuus on maksuton ja asiantuntijana toimii Legistumin asianajaja ja osakas Teppo Laine. Lue lisää ESLUn tapahtumakalenterista.

Urheiluseuran rekrytointi (14.9.) on käytännönläheinen koulutus, jossa pohditaan yhdessä, mistä toimijoita voisi löytyä, keinoja rekrytointiin sekä miten seurassa voidaan toimia suunnitelmallisemmin ja ketterämmin uusien toimijoiden etsimiseksi. Lue lisää ESLUn tapahtumakalenterista.

Koulutusta ohjaajille ja valmentajille

ESLUn ja muiden Liikunnan aluejärjestöjen järjestämät Lasten Liike -ohjaajakoulutukset tarjoavat ohjaajille monipuolista tietoa ja laadukkaita työkaluja ohjaamisen tueksi. Lasten Liikkeen tavoitteena on lisätä kaikkien lasten mahdollisuuksia osallistua laadukkaaseen liikunta- ja harrastustoimintaan. Koulutuksesta saa myös vinkkejä lasten sosiaalisten taitojen sekä tunne- ja kaveritaitojen kehittymisen tukemiseen. Tutustu aikatauluihin koulutuskalenteristamme.

Syksyn tason 1 valmentajakoulutuksia järjestetään yhteistyössä Hämeen Liikunnan ja Urheilun kanssa. Koulutuksia järjestetään etänä, Helsingissä ja Tampereella. Koulutuskalenterista löytyvät seuraava koulutukset:

Mihin aiheeseen haluaisitte koulutusta?

Onko teidän seurassanne herännyt kysymyksiä tai aiheita, joihin tarvitsette lisää osaamista? Seuratoiminnan tilauskoulutukset tarjoavat seuroille mahdollisuuden hankkia tarpeidensa mukaan räätälöityä koulutusta. Tilauskoulutuksia järjestetään muun muassa seurojen hallintoon, verotukseen ja johtamiseen liittyvistä aiheista. Myös ohjaaja- ja valmentajakoulutuksia voi tilata omille seuratoimijoille.

Mistä sinä haluaisit lisää koulutusta? Vinkkejä ja toiveita avoimien koulutusten aiheista voi lähettää ESLUn seuratoiminnan kehittäjä Sari Kuosmaselle.

Lisätietoja: Sari Kuosmanen, Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu, seuratoiminnan kehittäjä, puh. 040 450 1950

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija