Valikko 5 / 2024
Hymyilevät lapset Lasten Liike -liiveissä juoksemassa sisäjuoksuradalla

Osaavat ohjaajat tuovat ilon ja innostuksen lapsen harrastukseen

Lasten Liike -koulutus antaa ohjaajalle perustiedot kaikille avoimen liikunnallisen harrastusryhmän ohjaamiseen. Koulutusvaihtoehtoja on kaksi, jotta jokainen osallistuja voi valita itselleen sopivimman: Aloittelevien ja nuorten ohjaajien koulutuksessa lähdetään siitä, ettei osallistujilla ole lainkaan tai vain vähän ohjauskokemusta. Kokeneemmille on tarjolla koulutuskokonaisuus, joka syventää tietämystä lasten liikunnasta, haastavien tilanteiden ohjaamisesta sekä lasten sisäisen motivaation ja liikunnallisten taitojen tukemisesta. 

Ohjaajat ja valmentajat vaikuttavat todella monen lapsen elämään. He voivat innostaa ohjaus- ja valmennusuransa aikana suuren määrän lapsia mukaan liikunnalliseen harrastustoimintaan ja liikunnalliseen elämäntapaan.   

Ohjaajien kouluttaminen on merkityksellistä. Ilo ja innostus liikunnallista harrastustoimintaa kohtaan lisääntyy, kun ohjaajat osaavat huomioida lasten toiveet ja tarpeet paremmin. ESLU ja muut Liikunnan aluejärjestöt kouluttavat nuoria ohjaajia ja jo hieman pidempään valmentaneita Lasten Liike -koulutuksilla, jotka osaltaan vahvistavat osaamista kaikille avoimen liikunnallisen harrastustoiminnan järjestämisessä.  

Aloittelevien ohjaajien koulutus antaa perustiedot ja -taidot kaikille avoimen liikunnallisen harrastusryhmän ohjaamiseen. Kokeneille ohjaajille, kuten pitkään toimineille seuravalmentajille ja opettajille, suunnattu koulutus puolestaan syventää ohjaajan tietämystä lasten liikunnasta sekä tarjoaa neuvoa haastavien tilanteiden ohjaamiseen. Lisäksi koulutus pureutuu lapsen sisäisen motivaation ja liikunnallisten taitojen tukemiseen.   

ESLU ja muut Liikunnan aluejärjestöt haluavat osaltaan lisätä ohjaajien osaamista kaikille avoimesta toimintakulttuurista. Laadukas ohjaustoiminta luo turvallisen ja innostavan ilmapiirin lapselle.   

Seuraavat ESLUn Lasten Liike -ohjaajakoulutukset järjestetään verkkokoulutuksina:  

Koulutuksen hinta on 10 euroa / osallistuja.   

Lasten Liike -koulutuksia järjestetään myös tilauskoulutuksina ja niitä voi hyödyntää muun muassa Harrastamisen Suomen mallin, seurojen ja yhdistysten ohjaajille.  

Lisätietoja: lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä, Sari Lähdemäki, puh. 040 544 7771 

Kuva: Lasten Liike, Olympiakomitea

Minttu Koivumäki

Markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija